Phicenien taustaa

Phicen oli alunperin kahden veljeksen luoma aivan uudenlainen toimintafiguuri/ nukke, ja se oli alunperin tuotenimi teräsrunkoiselle, täysin nivelletylle saumattomalle toimintafiguurille. Lähtöjään ne ovat Kiinan Dongguanista, josta ne ovat levinneet innokkaiden harrastajien luokse ympäri maailman. Tyypillisesti tarjolla on valmiita settejä tunnetuista toiminta-, peli- ja sarjakuvahahmoista sisältäen koko hahmon kaikkine vaatteineen ja tarvikkeineen. Muutaman vuoden sisään markkinoille ilmaantui kuitenkin muita kilpailijoita, jotka omivat phicen- nimen käyttöönsä.

Yritys muutti nimensä selvyyden vuoksi TBLeagueksi ja phicen jäi yleisnimeksi saumattomille nivelletyille figuureille. Voit törmätä muualla tuotemerkkeihin Jiaou Dolls, LD Doll, UDdoll ja Obest, joilla on omat, vähän erilaiset phiceninsä. Muitakin merkkejä löytyy ja kaikilla on aivat omat tyylinsä. Mikäli sinua kiinnostaa phicenien historia ja eri merkkien erot, suosittelemme lämpimästi lukemaan Nukkekotibarbiekoossa blogista lisää, jossa on kattavasti selvitetty ja esitelty eroja.

Vaikka Phicen- nimi vietiinkin, Tbleague pysyy phiceneiden kuninkaana. Se on ainoa, joka käyttää ruostumatonta teräsrunkoa nuken sisällä. Nivellykset ovat erittäin kestävät pallonivelet ja portaattomat liikuttaa. Esimerkiksi Jiaou Dollilla nivelten liikuttaminen käy hienoisen naksauksen kautta. Kirjoittajaa ainakin ärsyttää hurjasti ja hirvittää joka naksauksella nytkö se muovirunko katkesi. Useilta harrastajilta kuulee jatkuvaa palautetta myös siitä, että Tbleaguella myös kehon pehmeät osat kestävät paremmin käytössä eivätkä lähde halkeilemaan herkästi.

Vartaloiden mallit ovat TBLeaguella selvästi myös luonnollisimmat ja mittasuhteiltaan realistisimmat mallit. Ero on hurja verrattaessa vaikkapa nimeltämainitsemattomaan toiseen merkkiin, jonka suunnittelijalla on selvästi tissi- ja penisfiksaatio. Utopistia palloja ja parruja muodon ja koon osalta. Juu ei. Toki kaikki saamme tykätä erilaisista asioista ja se jos ilmapallomaisista rinnoista tykkää, mikäs siinä.

Omassa käytössä on ollut useampi eri merkkisiä phiceneitä useamman vuoden ajan, ja valintaa ei tarvinnut miettiä hetkeäkään. Siksi valitsimme Tbleaguen. Phicen Nordic on pohjoismaiden ainoa maahantuoja ja jälleenmyyjä. Kokonaisia hahmosettejä ei olla tässä vaiheessa otettu valimoimaan, mutta tämäkin riippuu aivan asiakkaiden toiveista.