Tärkeitä vinkkejä

Jotta elämä uuden kaverisi kanssa ei pääty ennen aikojaan, eikä tule turhaan tummaa pilveä pään päälle, otathan muutaman käytännön asian huomioon

- Muista aina vetää raajat ja asento suoraksi – taittuneet asennot rasittavat materiaalia ja se saattaa aiheuttaa polvien, olkapäiden tai kyynärpäiden halkeamista. Nukke saisi olla tällaisessa asennossa korkeintaan pari päivää, joten ethän unohda sitä yksikseen istuskelemaan. Tämä on kaikista tärkein muistisääntö!

- pehmeä pinta ottaa hittiä terävistä kulmista – älä heittele tyyppiä miten sattuu tai jätä laukun pohjalle kierimään ilman suojaa.

- Vaatteet saa mukavasti puettua, kun irrotat ensin pään, kädet ja jalkaterät. Kapeimmatkin hihat tai lahkeet menevät sen jälkeen perkelöimättä.

- Muista aina jalkateriä tai käsiä vaihtaessasi ottaa napakan otteen raajasta ja vetää irrotettavaa osaa suoraan ulospäin. Vaakasuuntaan vääntäminen tai nitkuttelu voi vetää pallonivelen pois paikaltaan. Parempi varoa kuin itkeä jälkikäteen.

- Jos et tahdo saada nätisti jalkateriä, käsiä tai kaulatappia irti, lämmitä niitä hieman upottamalle ne hetkeksi lämpimään (ei kiehuvaan) veteen tai hiustenkuivaajaa käyttäen. Lämmin muovi on pehmeä, irtoaa ja asettuu paikalleen sujuvasti ilman väkivaltaa.

- Tahrautumisriski on olemassa erityisesti tummien vaatteiden kanssa joten varovaisuutta kehiin, ja jos teet itse nukelle vaatteita, lyijykynä on sitten ihan syvältä ja se ei irtoa millään.


Ylläpito ja huolto

Suosittelemme sinua hankkimaan:

- Puuterihuisku 

- Pehmeä hammasharja (hiuksia varten)

- (vauva)talkki tai maissijauho

- Vauvaöljy (tahroille)

- Partavaahto esi. Gillette (tahroille)

- PH neutraali saippua


Perusylläpito

- jos pinta tuntuu tahmaiselta ja vaatteiden vaihto on hankalaa - puuterihuiskulla kevyt kerros talkkia tai maissijauhoa

- jos pinta kerää pölyä ja nukkaa - uusintakierros puuterihuiskun kanssa

- Käytit tyypin uimassa – muista pestä ja talkita jälkikäteen.


Tahrat ja värjäytymät


Suhtaudu tummiin vaatteisiin ja asusteisiin aina varauksella. Ne saattavat jättää tummia jälkiä tai isompia värjäytymiä nuken pintaan. Moni kääräisee talouskelmua vaikkapa tummien farkkujen alle - kelmu myös helpottaa pukemista. Naiskehoille saatavat sukkahousut ja sukat myös suojaavat mahdollisilta värjäymiltä. Riippuen siitä, mitä figuurin kanssa teet, et välttämättä koskaan törmää tähän ongelmaan.

Jos värjäytymiä kuitenkin tulee, älä säikähdä. Ne lähes poikkeuksetta lähtevät. Paitsi lyijykynä.

Pese keho haalealla vedellä ja Ph neutraalilla saippualla. Taputtele pyyhkeellä kuivaksi – nukkaamaton astiapyyhetyyppinen on tässä kaverisi. 

Koska materiaali on huokoinen, se imee myös väriä sisäänsä. Haalea tahra saattaa lähteä jo muutamassa päivässä, kun jätät nuken kelteisilleen pariksi päiväksi. Sitä voi tehostaa myös miesten partavaahdolla. Valmistaja suosittelee esimerkiksi Gilletten partavaahtoa. Tällöin sitä jätetään paksulti tahrakohdan päälle ja jätetään pariksi päiväksi. Kuivunut vaahto pyyhitään huolellisesti pois ja viimeistellään talkkikäsittelyllä.

Jos värjäytymä on hyvin tumma ja laajalla alueella, pese keho ensin. Kun irtoavin väri on saatu pois, sivele pinta vauvaöljyllä. Voit myös hieroa sitä pahimpiin värjäymäkohtiin ja jätä se jälkeen imeytymään. Voit lisätä öljyä myös tarpeen mukaan. Anna sen imeytyä vähintään vuorokausi. Voit toistaa käsittelyn parin päivän päästä. Lopuksi pyyhi öljy pois pinnasta ja viimeistele talkkikäsittelyllä, ettei iho jää tahmeaksi.


Pää ja hiukset

- Hiuskuitu on erilaista kuin useimmilla muilla nukketyypeillä. Suosittelemme lämpimästi pehmeää hammasharjaa hiusten käsittelyyn. Se ei revi kuituja auki ja tee niistä karheita ja sähköisiä.

- Hiuksille voit käyttää myös reilun kerroksen hiusvahaa (mikä tahansa käy) – erityisen hyvä lyhyemmille hiuksille ja pitää lentävät haivenet kurissa

- Pidemmät hiukset ja kiharat saat pidettyä myös näyttävänä ja hyvänä aloe vera – gelin kanssa. Sitä käytetään esimerkiksi hiuspidennysten kanssa pitämään kiharat kiinteinä ja erottuvina. Kuitu on samankaltaista, vain koko on ratkaiseva ero.

- Joissain päissä on harmillisen harvassa hiusta ja kalju päälaki tulee esiin, kun hiukset avaa tai niitä nostelee. Moni on modannut tuuheampia ja näyttävämpiä hiuksia itse hiuskuiduilla. (Suosittelemme Facebookista löytyvää Aviksen pajaa. Loistava valikoima värejä ja nukeille sopivia hiuskuitupuntteja.)


Suojaa päät kun kuljetat niitä!

- Päiden maali ottaa herkästi osumaa – erityisesti nenä, korvalehdet ja leuka alkaa nopeasti näyttää kulumisen jälkiä jollet muista suojata päätä kun kuljetat niitä paikasta toiseen.

- useimmissa päissä ei välttämättä ole suojaavaa lakkakerrosta, joten voit halutessasi käsitellä sen Mr. Super clear lakkasuihkeella, kunhan muistat vain suojata silmät vaikkapa maalanrinteipin paloilla. Muuten niistä lähtee elävyys kävelemään.