Meidän tarina

eli kuinka hurahdettiin nukkemaailmaan

Phicen Nordicin takaa löytyy samat kolme naista, Aurora, Suvi ja Fanni, jotka pyörittävät kivijalkaliikkeellä ja Etsyssä Atelier Tea-o-ramaa. Olet ehkä saattanut törmätä meihin kotimaisilla miniatyyri- ja nukkekotimessuilla. Jos olemme sinulle uusi tuttavuus, lue pidemmälle tutustuaksesi meihin ja miten hurahdettiin nukkeihin. Figuureihin. No, ihan sama, kutsutkoon kaikki niitä sellaisiksi kuin haluavat.


Mistä homma alkoi?

Kun pandemia alkoi 2020 ja kaikki piiloutuivat koteihinsa, aika kävi nopeasti pitkäksi. Aurora oli hieman vastahakoisesti pakannut piiloon vanhat Barbie-nukkensa ja niiden tavarat teini-iän sosiaalisissa paineissa, mutta haaveili vielä joskus kaivavansa ne esiin. Niinpä kotikaranteeni sai lampun syttymään ja vanhat aarteet kaivettiin esiin. Haave siitä, että vielä joskus rakentaisi maailman hienoimman nukkekodin sai yli 30 vuoden jälkeen päivänvaloa. Realismin hinku oli kuitenkin niin kova, että Barbiet, niin kauniit kuin ovatkin, eivät enää perfektionistia tyydyttäneet. 

Ensikohtaaminen phiceneiden kanssa oli järisyttävä. Ei tästä enää ollut paluuta. Rakkautta ensisilmäyksellä! Ensin kuvittelin hommaavani vain yhden miehen, mutta pian niitä oli kaksi. Sitten alkoi tökkiä itse Barbiet. Niillä on aina paikka sydämessä, mutta se ei vain riittänyt enää. En tiedä, kehtaanko edes kertoa kuinka monta phiceniä kotona nykyään on. (Monta!)

Nopeasti kävi selväksi, että meitä aikuisia harrastajia onkin valtavasti, enkä ollutkaan ainoa hörhö. Somemaailma näytti jälleen kerran voimansa, Facebook ja erityisesti Instagram on täynnä eri ikäisiä harrastajia ympäri maailman. Miten ihana oli tajuta, että tämä on ihan oikea, ihan todella iso maailmanlaajuinen juttu! Ja miten upeita ihmisiä sen kautta on löytynytkään. Kun maailma on ahdistava ja ikävä paikka, nukkemaailma on aina sellainen, jonne voi karata. Ovat ne sitten vitriinissä esillä, kuvatarinan hahmoina tai ihan muuten mielenpiristyksenä, voin lämpimästi suositella tätä lääkettä kaikille. 

Pandemian jatkuessa peruuntuivat ensimmäiset Linnan juhlat. Se oli karmea takaisku - siihen astisessa arkityössä olimme suunnitelleet ja valmistaneet kotimaisia juhla- ja hääpukuja. Linnan juhlien peruuntuminen tarkoitti töiden loppumista loppuvuodelle. Ensimmäiset pienet juhlapuvut syntyivät nukketerapiaksi kurjassa tilanteessa, mutta se oli niin kivaa, että ei haluttu lopettaa. Tehtiinkin kokonaiset nukkien Linnan juhlat customoituine presidenttipareineen. Tutun mainoksen sanoin: siitä se idea sitten lähti.


Pukusuunnittelijoista nukkepuvustajiksi

Kun annat pikkusormen, homma vie koko käden. Sitä on tullut monta kertaa ihmeteltyä matkan varrella. Nukkien puvustaminen oli niin mielekästä ja hauskaa, ettei haluttu lainkaan lopettaa ja vähitellen minimaailma alkoi syrjäyttää ihmiskokoiset vaatteet. Suvi alkoi modaamaan Star Wars hahmoja, Fanni on vielä onnistunut pysymään hurahtamatta, vaikka se intohimo, jolla minifarkkuja syntyy, antaa epäilyksille sijaa.

Tuli hetki, jolloin piti valita. Jatketaanko morsianten puvustusta vai mitä tehdään? Höyryävien teemukien äärellä tunnustettiin toisillemme, että kaikki haluaisivat vain tehdä näitä nukkehommia. Synninpäästöt tehtyämme todettiin, että pitäkööt ihmiset tunkkinsa, eikun mekkonsa, me leikitään nyt!

Minimessuilla moni ihastelee Phicen- nukkeja, ihmettelee mitä tämmöiset ovat ja näin samaa ihmetystä ja ihastusta, mitä itsekin koin ne löytäessäni. Moni on yrittänyt meidän omia ostaa itselleen, joten taas syttyi lamppu. Kävi ilmi, ettei Pohjoismaista ole lainkaan phiceneitä saatavilla, vaan ne, jotka tietävät, joutuvat ne metsästämään maailman toiselta laidalta. Euroopan sisälläkin niiden saatavuus on hankalaa.

TBleague on ollut selvästi paras phicen -valmistaja, jonka laatu ja kehojen monipuolisuus, realistisuus ja mittasuhteiden tasapainoisuus on ylivertainen muihin verrattuna, joten avattiin ovi heidän suuntaansa. Tässä sitä nyt ollaan, parhaan valmistajan pohjoismainen maahantuoja ja jälleenmyyjä! 

On suunnaton ilo avata ovi phicenien maailmaan uusille ihmisille, tuoda nämä huikea figuurit helposti ja luotettavasti saataville. Nähdä se sama ihastuksen katse uusien ihmisten silmissä, kun löytää jotain erityistä. Verkkokaupassa ei pääse sinun ilmeitäsi ja katseitasi näkemään, mutta usko pois, on todella iso ilo auttaa sinua löytämään ihan uusi maailma! 

- Aurora